Älg.

Så mycket roligt att göra, redigera bilder, rita bilder, läsa bra böcker, umgås med vänner, se på midnatt i paris tillsammans med Carl, ja ni hör ju! Det är så synd att jag har ännu mer otroligt tråkiga saker att göra och att läsa. Det här med att läsa om gamla gubbar och deras teorier kring saker är verkligen inte roligt. Inte alls min grej. 
 

älg01
 

När jag redigerade denna bilden tittade jag på den här videon, bra och ennkelt tips. Tycker det blev ganska så ballt. 

 Söndagsburgare

recept01 

Igår bestämte jag och Carl för att skippa det där med storkok inför veckan och gjorde hamburgare till middag istället. 

recept02 

Det blev helt otroligt gott måste jag säga. Jag har faktiskt gått till Max och köpt deras orginaldressing, det är så himla bra att det går att göra det! 

Om ni undrar varför bilderna är helt olika och inte alls sammanhängande i redigeringen är det för att jag äntligen har fått hem boken med photoshop-recept. Jag måste liksom prova en redigering på varje bild så det blir lite olika här framöver. Den första bilden var efter receptet pastelltoner och lågkontrast och det andra hette fejkad holga med rödstick

 

 En mobil och en kamera i ett.

mobil01 

Igår fick jag hem min nya mobil. Den förra var väldigt sjuk och trasig, vibrerade, skrek och hade sig om nätterna så att jag vaknade.

mobil02 

Till mobilen har jag köpt ett nytt sjukt fint skal. Kände att ett skal med en kamera på passade mig helt utmärkt!


mobil03
 

Just nu är jag kanske lite överdrivet rädd om den. Jag bär den i en tjock, stickad tumvante även fast den har ett skyddande skal men jag är så rädd för att tappa den, det skulle vara typiskt min otur. Emmas vintage


Jag läser väldigt många bloggar och att inte tipsa om dem känns ju bara väldigt dumt. Emmasvintage är en av de jag läser. Hennes blogg är full av just vintage, mintgrönt och bilder i pastelltoner. Den är väldigt behaglig att läsa och titta på med andra ord. Nedan följer ett gäng bilder från bloggen för att du verkligen ska se och förstå hur fin och bra den verkligen är. 

 

Emma har det så otroligt fint hemma hos sig! Jag ska också ha en gul stol i köket när jag blir stor. 

 

Alla bilder är från Emmas blogg, klickar ni på dem kommer ni till bloggen. 

 Bildregn

I fredags fotade jag Caroline inför en artikel till Devote.se. Här kommer ett gäng bilder på hur det såg ut!
 

Lyko01Hur fin är inte Caroline
 

Lyko21Sex olika locktänger skulle provas på. 
 

Lyko08 

Lyko16
Caroline med lockar från sex olika tänger, det var sjukt fint, men vem har tid och råd att locka med sex stycken tänger varje morgon?

Lyko18Efter det tvättades lockarna från alla de olika tänherna ut och sedan var det dags för styling med den som fått bäst betyg!
 

Lyko19Ni skulle sett Michaela när hon blev ompysslad, har aldrig sett en mer nöjd människa. Någonsin. 
 

Lyko10
Detta blev favoriten!
 

Lyko06
Slutresultat! Tycker det blev otroligt fint. Gå in på Devote.se för att läsa mer om de olika tängerna som provades!För dig som vill bli duktig på att fota, men inte har tid att gå någon kurs.

Jag har aldrig gått någon kurs eller någonting alls om hur man gör för att fota bra, bättre, bäst. Jag har bara alltid gjort det (fotat alltså) mer eller mindre. Men det är nu, det senaste året, som det verkligen har tagit fart. Nu är det verkligen ett intresse för mig. Så jag tänkte dela med mig lite av hur jag har lärt mig att fotografera, det lilla jag kan än så länge. Jag har bland annat lärt mig genom att googla och prova hundra gånger om. Men det bästa är helt klart när bloggare jag tycker om ger tips och trix över hur de gör när de fotar och redigerar sina bilder. Så här kommer tre bloggare som är duktiga på att fota och massor med länkar till deras foto-guider. 

Sandra Beijer:  

 

På bloggen niotillfem som drivs av Sandra Beijer (vilket de flesta av er redan såklart visste) fick jag ett av mina första foto- och redigeringstips. Jag är otroligt glad över det och över alla andra bloggare som delar med sig så snällt och bra av det dem lärt sig och kan. Här hittar ni ett superbra inlägg av Sandra där hon beskriver hur hon redigerar och pratar lite allmänt om sin kamera och fotografi. Mycket bra. 


Elsa Billgren: 

 

Elsa fotar så otroligt färggrant! De flesta av hennes bilder verkligen lyser av färg, jag gillar verkligen det! Hon är väldigt bra på att ge tips å både det ena och det andra. Elsa har en kategori på sin blogg som heter fotografi, under den finns det massor med bra. Speciellt bra är dessa två inlägg, ett om bildredigering och ett om fotografering. Väldigt värt och bra att läsa om du, som jag, är intresserad!


Smäm.se 

 

Smäm, som bloggen heter, drivs av Sara Woodrow. Jag hittade den bloggen för inte alls länge sedan men jag är redan fast, förutom att hon är fantastiskt duktig på att illusterar så har även hon gett ut ett riktigt bra redigeringstips. Hennes guide visar hur man får mjukt drömljus i Photoshop, och det vill man ju få till såklart!


Uppd. världens bästa Emily Dahl  har precis skrvit ett inlägg om sin kamera här. 

  En liten lista

girls 

Nämn något som gjorde dig glad igår: Jag träffade min vän Fia för kanske sista gången på ett bra tag, okej, det gjorde mig både glad och ledsen. Men mest glad för hon ska göra så väldigt mycket spännande saker framöver! 
Vad gjorde du kl 08 i morse? Jag åt en långfrukost och låtsades att det var lördag istället för måndag. 
Vad gjorde du för 15 min sedan? Skalade potatis med bästa skalaren jag fick av min mamma (skalade med en osthyvel innan, gick inte så bra).
Det sista du sa högt? Tack så mycket, till kassörskan som slog in mina nya glas i wellpapp. 
Det senaste någon sa till dig: Vill du ha det inslaget?

 

 

Vad har du druckit idag? Apelsinjuice och vatten. 
Vad var det senaste du åt? En banan, det finns massor med god frukt på Devote-kontoret. 
Vad var det senaste du köpte? En grej man pressar potatisar med så att det blir mos, fyra små burkar och fyra fina färgglada glas!
Vad är det för färg på din ytterdörr? En brun trädörr har vi här.
Vad är det för väder hos dig nu? Snöväder. 

Godaste glassmaken? Blåbär!


 

DressCode Magazine 09/10 

Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Såklart, tror på kärlek vid hundraelfte ögonkastet också. 
Sover du tungt?
 Ja, en gång när jag var liten slog blixen ned i ett berg och berget gick itu men jag vakade inte i alla fall. Tror det beskriver hur tungt jag kan sova ibland. 
Drömmer du mardrömmar? Ibland, har en dröm jag alltid har dröm så länge jag kan minnas. Den är så läskig för inget händer i den, jag är helt ensam. 
Trivs du med ditt jobb? Jag har inget jobb! Jag pluggar och praktiserar. Plugget är okej, praktiken är fantastisk!
 

floral shoesⅡ 

Favoritklädsel? Just nu blir det väldigt mycket kjol, blus, varm kofta och ullstrumpbyxor. Men jag längtar efter sommarklänningar med bara ben. 
Favoritlåt just nu? Jag har ingen just nu, är lite för trött på den förra jag precis lyssnat sönder: Urban Cone – Urban Photograph
Vad ser du om du tittar till höger? Hela lilla lägenheten som är jättefint städad!

Klicka på bilderna för källa. 
 Vinterstockholm och prinsesstårta.

moi02 

I lördags skulle Carl lämna tillbaka ett par jeans och jag en tröja så vi tog på oss våra varmaste kläder och gick ut i snön (ett stort minus var att jag glömde tröjan jag skulle lämna tillbaka hemma, typiskt mig). 

Carl 

Jag tvingade Carl att vara med på bild så han gjorde sin bästa ledsenhundmin. 

snö02
 

 Vi har en bit att gå när vi ska till tunnelbanan. 


Snö01
 

En bra grej med att alltid gå runt med kameran i handen är att man kan smygfota söta pensionärer som är ute och promenerar. 

snö03 

Och fina katter som kommer springandes. 

tårta 

När vi lämnat tillbaka det som skulle tillbaka fikade vi, jag tog en tårtbit. Den var inte god. Smakade bara socker och grädde. Tårta hör hemma på födelsedagar tror jag, det blev liksom inte bra att äta tårta så där utan något att fira.  

 

tårta02
Efter jag pillat bort marsipanen ätit den och hallonen i tårtan så åkte vi hem och gjorde egna hamburgare. Det blev däremot helt sjukt gott, men det glömde jag att fota såklart.  Tre bilder från Lykofotograferingen.

Lyko05
 

I fredags fotograferade jag, som sagt, till en artikel som ska upp här på Devote. Här kommer tre bilder jag tog då som inte helt hör samman med artikeln (den handlar om hårstyling). 

Lyko04
 

Frukosten! Så otroligt gott med croissant till frukost. 

Lyko03Lyko är ett företag som ursprungligen är från dalarna så de är fullt med fina träskor och små dalahästar i deras salong!

 Gårdagen via min mobil.

insta02 

Igår var det en ovanligt rolig och spännande dag på min praktik, det var plåtning till en artikel och jag skulle agera fotograf! Så otroligt roligt! Ovan ser ni den goda frukosten Michaela ordnade och en fin borste som jag hittade hos Lyko (vi fotade i Lykos fina lokaler). 

 

insta03
 

Caroline, Devotes skönhetsredaktör, var den som skulle stylas och fotas! Okej, skrivmaskinen är inte alls från plåtningen och har inget att göra med den heller, den är från Gants butiksskylting (var där och hängde på eftermiddagen under tiden Carl provade 70elva olika rutiga skjortor).
 

 

insta01Efter all fotografering var klar gick vi alla och åt lunch på ett litet italienskt ställe som hade en fin lampa i taket och god ceasarsallad!

Det var min fredag! Nu måste jag läsa en tråkig bok om lärande och kulturella redskap, om lärprocesser och det kollektiva minnet. Är redan uttråkad efter att endast ha läst bokens rubrik. Vi får se hur detta går.