Tre bilder från julveckan via instagram.

Jag gick precis igenom alla bilder jag tagit med min systemkamera nu under julen. När jag valde ut de bilder jag tyckte bäst om så var det nästan exakt samma motiv på dem som på de tre bilder jag har lagt upp på instagram den senaste veckan. Så vi börjar med att titta på dem för nu har jag inte helt tid att redigera bilder. Jag måste gå på bio, hänga med Carl, träffa vänner och fira in det nya året och göra en bunt mer livsviktiga saker som går före redigera bilder i prioriteringskön.

I år hade vi, som jag tidigare nämnt, en äkta gran hemma. Det doftade ljuvligt och var väldigt fint!

Julfrukost, vi skippar gröten i min familj. Det är bara pappa som typisch tycker om det. 

Annars så har jag hängt en helt del med fina vänner under veckan i Västerås. Här står Bianca, jag och Helena och trängs på en toalett. Och på bilden skymtar ni världens bästa tröja som jag fick av min snälla syster i julklapp!!<3

 

Nu ska jag åka in till stan och se The Hobbit!Tre valar och ett jobbigt val.

Nu kan jag ju visa det här som jag har gjort. Det var nämligen så att Helena hade sagt himla många gånger att hon ville ha en val av mig. Så jag tänkte att det kanske kunde komma att bli en himla bra julklapp. Problem uppstod dock när jag skulle bestämma hur hela bilden skulle se ut. Så jag gjorde som jag alltid gör när jag ritar, illustrerar och redigerar foton, det vill säga  200 varianter av det jag skapar tills jag hittar en bild/kombination som jag tycker om. Här kommer mina tre bästa bilder av de 13 olika varianterna som jag gjorde. 

 

Här blev den blåa nyansen lite för ljus och jag gillade nog inte helt droppen trots allt. 


Bättre och fin, men lite tråkig tyckte jag. Fast enkelt kan ju vara bra och fint ibland. 

Bäst, tyckte jag i alla fall. Så den här blev det som skrevs ut, ramades in och gavs bort! Jag vill verkligen ha en skrivare. Nu fick jag skriva ut i skolan och det var inge vidare. Men det får bli en annan gång. Vilken var er favorit?Kläder 2012 del nummer två.

Här kommer den sista delen av alla utstyrslar som jag har dokumenterat under 2012. Det är verkligen tydligt hur mycket mindre bilder det blir på kläder och sånt så fort det blir kallare och mörkare. Men lite bilder har jag tagit i alla fall. 

 

Maj Sommar i majkläderTrädgårdentigertröja

En vecka i maj var det värsta sommaren. Det var typ all sommar som blev också. Men då var det supervarmt och hur härligt som helst! Den allra första bilden här är från den veckan tror jag. 

I juni fotade jag inte en endaste outfit, jag tror jag var för upptagen med att njuta av den tillfälliga ledigheten mellan skola och körkortstagande. 

 

Juli Myrorna, frukostklubben och vimplarNionde juliJeansjeansjeansTvå minuters kvällssolDet slutar aldrig regna500 dagar sommarEmelie och CarlFödelsedagen

Nästan hela juli var jag i Västerås och gick en intensivkurs för att ta det där körkortet och så fyllde jag år. Det regnade sjukt mycket så gräset var konstigt grönt över allt. 

Augusti

HårbandKläderMockakjol

I augusti och september får jag alltid någon knäpp och börjar ha byxor på mig. Det här samman med att jag vägrar strumpbyxor för att jag tycker att det fortfarande är sommar men det är för kallt för att vara barbent så då blir det ofta byxor har jag märkt. 


September kläderBarcelona dag ettBarcelona dag två och treKläderDen tjugofemte september tjugohundratolv

I september åkte jag till Barcelona med jobbet. Det var väldigt skönt att få lite sommar bara för några dagar. 

Oktober VintageGlitternaglar och rundadkrageHöstVärldens bästa tröja.

I oktober köpte jag en sjukt fin spetsblus på vintagemässan. Tyvärr gick den sönder för carls klocka fastnade i den när han kramade mig. Så måste försöka laga den på något vis för jag tänker mig att den kommer vara perfekt till sommaren. 

November Vimplar och svart

 

Okej, inte helt en outfitbild men detta är allt jag har åstadkommit på hela november och december. Lite illa kanske. Vill ni se mer av det jag har på mig? Kläder 2012 del nummer ett.

Ä N T L I G E N fungerar internet hemma hos mina föräldrar. Fy satan vad handikappad jag har känt mig de senaste dagarna. Det har tagit ca 30 minuter att få upp ett sketet blogginlägg med en bild. Jösses. Men nu så! Jag tänkte därför fortsätta med sammanfattningen över året. Sist visade jag alla frukostar som har dokumenterats 2012, men jag tänkte att vi lämnar maten för ett tag och kollar lite på kläderna. 

 

Januari

krage

glitterkrage

Inte mycket fastnade på bild under januari. Men Kragar var då, precis som nu, ett väldigt genomgående tema för mig. 

Februari

jag02jag05hem02torsdag03jagx2_2

Jag har märkt att klänningen med svart bas och blommor på är min vinterklänning. Har den minst en gång i veckan nu när det är snö och kallt och lika så var det tydligen förra året.  

 

Mars fika01

lördag02söndag05vår01klädsel28_01

I mars började det äntligen bli lite varmare. Det var någon vecka där när all snö försvann och vädret lurades och det blev vår i en liten vecka. 

April klädsel

klädselklädselklädselklädselklädselgolvklädselgolvklädselgolvklädselgolvklädsel

Vi flyttade till skogskyrkogården där det var megaljust och det fanns ett stort golv att placera ut kläder på. Så det var ungefär det jag gjorde varje dag istället för att fota mig själv. 

Det skulle ha blivit på tok för stort inlägg om jag skulle tagit med allt som har dokumenterats i klädväg under året så andra delen med resten av året kommer i morgon! Nu ska jag jobba, plugga lite och sedan träffa ett gäng fina människor som jag inte sett på länge. Julklappsbyte

 

Igår var jag ju iväg på årets första julklappsbyte. Uppgiften var att ta med sig en liten grej för 50kr att ge bort och något gott och juligt till alla att äta. 

Julklappsbyte

Johanna hade, som alltid, slagit in sin pryl i ett gigantiskt paket.


Julklappsbyte

Jag tog inte så många bilder under kvällen för det var himla mörkt och så. Men här är Kristina och Johanna. Och ungefär såhär glada var alla hela tiden. Jag hade ont i skratt musklerna när jag kom hem. 

Julklappsbyte

Efter ett ton julgodis och annat gott blev vi trötta och tog oss hem. 

 

Julklappsbyte
Sedan gick vi hem i natten och så var det söndag. Och nu är jag nyss hemkommen från årets andra julklappsbyte. Har fått så himla fina prylar alltså<3

 En minigran och ett gäng smått identiska paket.

Jag har varit ute i ganska god tid i år med inhandlandet och inslagningen av alla julklappar. Jag hade dock inte alls någon tanke på att slå in allt enligt ett tema. Julia slog in sina peket sjukt fint förra året och kommer antagligen hitta på något minst lika tjusigt i år igen. Men nu till mina paket och min och Carls minigran. 

Gran och paket

Varken jag eller Carl kommer vara hemma över jul så en minigran i plast är det vi har fått nöja oss med i år. Men det är ju helt okej det med!

Gran och paket
Gran och paket

Alla mina paket ser, som sagt, precis likadana ut. Nästa år ska jag ta och tänka till lite mer och göra något lite roligare av det hela. Men det här blev ju himla juligt i alla fall. Nu ska jag på julklappsbyte och träffa ungefär alla fina människor som jag hängde med varje dag under min gymnasietid. Det kommer bli helfint tror jag. En bild på min önskelista och en bild på mig när jag är ledsen.

Här kommer lucka 20 och 21 i julkalendern. Att hitta en bild på mig som ledsen var ganska svårt. När jag är ledsen tar jag hemskt sällan upp kameran och bränner av en bild. Men runt min student var jag ledsen hela tiden så ungefär alla bilder därifrån passar in. Antingen har jag ett konstigt påklistrat leende eller så ser jag bara otroligt trött ut, som på bilden här nedan.


 

 

Nu till något mycket roligare, en bild på min önskelista:

 

Jag har gått och blivit hemskt snål. Det resulterat i att jag inte alls köper kläder på samma sätt som förut. Jag köper ingenting faktiskt, förutom mat. Och det är ju bara för att jag är tvungen. I julklapp önskar jag mig därför kläder, strumpbyxor och smink sådant som jag helst skulle vilja köpa mycket oftare. Och en tekanna från Åhlens, jag känner att det är den sådan där pryl som är totalt onödig men jättenödvändig. Något för mig helt enkelt. Här hittar ni hela listan.Frukostar 2012

Frukost är ju lite utav det bästa jag vet, det har nog väldigt få missat. Nu när året börjar lida mot sitt slut tänkte jag att vi kunde kolla igenom alla frukostar som jag har gottat mig i under årets gång. Vissa månader har jag vart hemskt flitig på att dokumentera, andra månader har jag missat det helt. Här kommer i alla fall en monstersammanfattning. 

Januari

frukost02frukost01

Två identiska frukostar från januari, är för övrigt hemskt trött på lingongrova just nu. 


Februari

frukost04frukost03frukost01

Rostmackor och juice. Inte speciellt kreativt men gott.  

Mars

onsdag06

frukost28_03

Det började äntligen bli lite ljusare ute och jag minns att jag åt sjukt mycket kiwi den månaden. 


April

breakfastricabreakfastbreakfastbreakfastbreakfast

I april flyttade vi till skogskyrkogården och ljuset i den lägenheten var fantastiskt. Stora fönster som vätte mot solen jämt, himla bra för att fota. Där av ganska så jättemånga frukost bilder. 

 

I maj och Juni förevigade jag inte en endaste frukost med systemkameran. Det var antagligen instagram som tog över den biten lite tillfälligt. 

 

Juli
Myrorna, frukostklubben och vimplarFrukostFrukost för tvåfödelsedagsfrukost

Jag tror det var i juni som jag blev medlem i frukostklubben men jag vågade inte ta med mig kameran förrän i juli. Första bilden är från frukostklubben och den sista är på min magnifikt goda födelsedagsfrukost.  


Augusti

PackdagenFrukost, loppis och småbutiker.Köpenhamn, sista dagenKöpenhamn, sista dagen

I augusti var jag i Köpenhamn med helena och åt världens bästa brunch. Det var så gott. Det vattnas på riktigt i munnen på mig när jag ser bilderna och minns hur fantastiskt gott det var. Måste dit igen. 

September

Lördag.Lördag.Helgfrukost <3FrukostklubbenFrukostklubbenSvenskt TennBarcelona dag två och treEn söndag i september

I september började Carl och jag med våra helgfrukostar och så var jag i Barcelona och åt god hotellfrukost. Annars så borde jag köpa tunnbröd snart, sjukt underskattat ju och överjävligt gott.  


Oktober

Första helgen i oktoberEn liten bit av sergels torgEn lördag i oktoberEn lördag i oktober

Alltså pannkaksfrukost, så förbannat jobbigt att göra men så värt det. Borde verkligen orka mig på det snart igen någon gång. Nu har vi ju en fläkt i köket där vi bor, så nu kommer vi inte osa sönder och bli levande flottstatyer som vi blev sist när pannkakorna här ovan blev till. 

November

FlyttdagenDinkelpuffarFrukostFrukost

Första bilden är på sista frukosten i förra lägenheten i Skärmarbrink, den lägisen hade ett fint men värdelöst kök. Där vi bor nu är köket mycket, mycket bra. Och då orkar vi göra så fina och goda frukostar som ni ser på bilden nedan. 


I december har jag inte fotat en endast frukost. Jag har knappt varit hemma någon helg och inte blir det bättre för imorgon åker jag till Västerås och firar jul. Jag är helt supermegajättepepp på det. Ni förstår ALLA, (utom en viktig person</3) kommer hem över jul och det ska bli så himla fint och kul att ses. 

 Tjejer som hejar på tjejer.

Förra veckan fick jag ett väldigt fint och viktigt mail från Actionaid. Här nedan kan ni se en fin film med galen fakta om verkligheten som förklarar vad allting handlar om. Jag tycker också att vi alla bör köpa en resklar get och ge bort den till någon vi tycker om i julklapp. Vem vill inte ha en get liksom? (en lama vore också ganska nice men jag förstår att en get kanske är lite mer användbart).Lucka 18 och lucka 19.

 Lucka 18, en bild på din familj.

Skansen

Okej, det är inte hela min familj för jag är ju inte med. Men det finns ungefär inga bilder på oss alla. Lite dåligt är det. Men här är i alla fall min syster, mamma, Carl och min pappa. Det finnas massor med bilder med det är alltid en person som saknas för det är ju alltid en som tar kortet.

 

Lucka 19,  en bild på dig från idag.

Så här ser jag ut idag. Just nu sitter jag, som ni kanske ser, på jobbet och svarar på hundratals mail. Snart ska jag åka tåg i hundra år till skolan och plugga tills jag ser i kors och sedan när det blir kväll ska jag laga och äta wok och kolla på ännu mer mad men. Vill att det ska bli kväll NU.