Hår-makeover.

Här kommer alla bilder jag tog i fredags! Jag dokumenterade en hår-makeover, det var nämligen så att vi hade tävlat ut det på Devote i sammarbete med Lyko.se och Linnéa var den lyckliga vinnaren. Jag älskar verkligen att fota, speciellt när det är mitt jobb att göra det. Alla bara måste vara med på bild så de sura minerna över att kameran är uppe finns inte, bara tacksamhet över att jag är där och fotar. Det är lite smått fantastiskt faktiskt. 

\"makeover16\"\"makeover15\"\"makeover14\"\"makeover13\"\"makeover12\"\"makeover09\"\"makeover08\"\"makeover07\"\"makeover05\"\"makeover04\"\"makeover02\" 

Backastagebilder från fotograferingen.

Först och främst, tack så otroligt mycket för all fin respons på mitt förrförra inlägg! Jag kommer absolut lägga upp mer texter här, jag har faktiskt ett gäng på datorn som jag bara inte vågat publicera. 
 

 

Jag har precis redigerat klart alla bilder från fredagens fotografering. Michaela sa \"välj 10 bilder du gillar så kör vi på dem\", jag valde 20, så vi får sitta och sålla ut i morgon. Bättre för mycket än för lite tycker jag. Vad det är för bilder kommer ni se i morgon på Devotes startsida. Men om ni följer mig på flickr så kan ni tjuvkika där, för där hamnar alla mina bilder innan jag publicerar dem här på bloggen eller någon annanstans.
 

\"makeover20\"\"makeover19\" 

Michaela fixar alltid tidernas bästa fika, alltså denna brownielängd, jag dör vad god den var!

\"makeover18\" 

 

Resten av bilderna får ni se i morgon!

Semlor en vecka för sent.

Jag hann inte baka semlor till självaste semmeldagen, jag hade dock tjuvstartat för jag bakade den första omgången redan för några veckor sedan. Men det är så att jag bor tillsammans med en bakverksälskare så att så fort jag bakar någonting hinner jag bara blinka så är allt slut. Men det är ju bara bra, för det ska ju ätas upp. Men i torsdags tog jag tag i själva bakandet igen och gjorde omgång två. Och jag skämtar inte när jag säger att det bara finns en kvar nu (jag gjorde 18 stycken).

 

\"semla02\" 

\"semla03\" 

Carl sa en gång för länge sedan att alla hem bör ha en rutigkokbok, jag kan inte annat än att hålla med.

 

\"semla04\"\"semla05\"\"semla06\"\"semla07\" 

Här någonstans glömde jag bort att jag fotade samtidigt som jag bakade. Se det blir inte mycket mer än så här. 

 

\"semla08\" 

Gott blev det i alla fall. Men nu är jag så otroligt trött på semlor men jag är sjukt pepp på att baka så jag ska nog göra choklad bollar nu. Det är ju mycket roligare än att läsa ännu en bok om kommunikation och samspel mellan människor. 

Internet och allt det för med sig.

\"the 

 

 

För ett tag sedan skrev jag en liten text som handlar om det bloggar och internet för med sig, för det är tyvärr inte bara rosor, pasteller, snälla ord och ballonger. Jag brukar skriva texter ibland för jag tycker det är ett otroligt bra sätt att få ur sig alla tankar. Att se någonting ned printat i text ger mig mycket bättre distans till problemet eller vad det nu kan handla om. Men jag publicerar nästan aldrig någonting av det jag skriver här på bloggen, jag har liksom inte vågat. Men här kommer det, så var snälla för jag dör av nervositet.

 

Jag sitter framför datorn och kollar igenom de ca 200 bilderna jag tvingat Carl att ta på mig samtidigt som jag sitter och slösufrar. Internet svämmar över av skönhet och ideal, alla bloggar lika så. Vart jag än kollar är allt perfekt, frisyrerna, kläderna, sminket men framförallt kropparna. Jag vill kasta alla bilder på mig och glömma att de någonsin har tagits. Jag ser inte ut som de andra bloggarna. Efter att jag har suttit och deppat ett tag över min inbillade fetma inser jag att jag inte är ett dugg fet. Jag är smal. Människor säger till mig att jag är normalviktig, inte tjock, inte smal utan normal. Jag är 170 centimeter lång och väger 58 kilo men jag är enligt andra inte smal, utan normal. Hör ni hur det låter? Vad ska jag väga för att vara smal? 52 kilo? Det går ju inte. Då skulle jag aldrig någonsin äta någonting och så skulle jag behöva träna 5 dagar i veckan istället för två.

 

Att internet kan få mig att känna så här är inte alls bra någonstans, för jag är 21 år och vet mycket bättre, men fortfarande känner jag mig otillräcklig ibland. Det får mig att tänka på alla som är yngre än mig, alla som är 12, 13 och 14 år som har lika stor tillgång till alla bloggar som jag har. Som ser de jag gör, känner det jag gör utan att veta mycket bättre. Utan att veta vad som händer när självförtroendet försvinner och maten de brukade stoppa i sig försvinner med det. Som tror att lösningen ligger i att gå ner i vikt, att vara en person man tror andra kommer tycka om, som tror att allt detta är normalt fast det är helt brutalt fel. Att vara sig själv till 100% är det svåraste som finns för du blir då dömd och bemött av världen för den du verkligen är, och det är skrämmande när det är på riktig. Men samtidigt finns det ingenting bättre än att veta att allt är sant och genuint vare sig det gäller sitt eget självförtroende, sin självkänsla, ens vänskaper eller ens kärlek. För vem vill ha en kärlek som är byggt på en låtsasgrund, som kan ramla ner hårt och lätt bara det blåser lite? Allt är bäst när det är på riktigt, men det är inte lätt att hitta det i en värld där allt strävar efter att vara som i en dröm.

 

 

 

Pure paprika.

\"jagx2_2\" 

Jag är fortfarande helt sjukt nöjd med mitt nya röda hår. Det bästa är att färgen sitter kvar fast jag tvättar det! Den förra färgen jag färgade med ramlade ur mitt hår fortare än blixten. Så ska ni färga rött tycker jag ni ska använda denna färg i nyansen pure paprika 7.4. Helt sjukt bra faktskt. 

 

\"jagx2_1\" 

 

Det var allt jag hade att säga för nu, snart ska jag kila iväg på ännu en fotografering med Devote!

Swedish hasbeens

Hur fina är inte inspirationsbilderna från Swedish hasbeens vår- och sommarkollektion? Älskar dem verkligen, plus att jag verkligen vill ha varendaste sko. Jag tycker verkligen om träskor. Det är något alldeles speciell med det tycker jag. 

\"\"\"\"\"\"\"\" 

Fler bilder hittar ni här 


 

Ur telefonen

\"\" 

Så här har det sett ut genom min telefon den senaste veckan! Jag har fått en knäpp på att rita valar, vet inte riktigt varför men det blir minst en val om dagen. Annars så har jag fikat på vetekatten, alltså deras kanelbullar, de är så otroligt goda. Jag har ätit frukost till lunch och haft klackskor fast det har varit snö och super isigt och så har jag bakat en kladdkaka. Jag har såklart gjort en miljard mer saker, så mycket saker att jag inte haft någon tid att föreviga det med min systemis. Jag måste bli bättre på det där med att ta med mig kameran vart jag än går, den får nog följa med till praktiken imorgon! 

Frukost!

Frukost är ju lite av det bästa jag vet, vilket ni säkert har förstått vid det här lagret. Nu tycker jag vi tar och kollar lite på hur min frukost har sett ut de senaste dagarna. 

\"frukost04\" 

Oftast hinner jag äta upp allt innan jag kommer ihåg att ta kort. Här hann jag dock bara äta två tuggor så jag tänkte att det fortfarande var okej att fota då. 

\"frukost03\"\"frukost02\"\"frukost01\"  

 

Annars så vet jag inte alls vad som har hänt med redigeringen på denna bild och den andra bilden. Ser ganska så hemskt ut. Men tänk bort det och tänk på hur gott det är med frukost istället! 

Mitt nya hår!

Jag har gått och blivit ännu mer rödhårig! Tyvärr blev det lite Rebecca & Fiona-feeling på mitt hår då det blev mycket rödare i utväxten än på längderna. Jag har ganska så ljust råttfärgat hår naturligt så min utväxt var ljus och allt annat hår ganska så mörkt så det var väl inte så konstigt att det blev så. Ungefär så här såg mitt hår ut innan, tre nyanser av fula färger ungefär:

\"jag01\" 

Så här ser det ut nu:

\"hår01\"\"\"\"hår02\" 

Det är lite ljusare i verkligheten, jag gillar det sjukt mycket!

Sånt jag gör på min praktik del 2

Devote vill verkligen inte jobba med mig ikväll. Jag har tagit massor med nya foton på min nya frisyr men de vill inte publiceras är på bloggen, jag har till och med gjort en liten cinemagraph. Men allt det får vänta tills Devote är på bättre humör och börjar jobba med mig igen. Tills dess kan vi titta på lite bilder som jag har gjort när jag praktiserar. 

\"\" 


Vi har startat en ny blogg på Devote, http://devotedesign.devote.se/. Headern till den har jag gjort. 

 

\"\"

\"\"

\"\" 

 


\"\" 

 

Det är väldigt sällan jag har gott om tid till att göra bilderna till artiklarna så jag är nästan aldrig nöjd med dem. Men övning ger färdighet så snart kommer jag nog kunna göra något fint på kort tid! 

 


Emelie heter jag och un velo betyder en cykel på franska. Jag tycker om fotografi, glitter, mönster, färg och internet.

För hemligheter och samarbeten når ni mig här:

emelie.norstrm@gmail.com


bloglovin bloglovinbloglovin

Mitt instagramflöde.

Veckans mest lästa artiklar

Tonårstvodden #4Fredagsprofilen: Daniel RedgertDet är då unga hjärtan dör
e