I väntan på livet.

globesPahud Presents - Flash作品發表 - 2011台灣旅拍 

Klicka på bilderna för källa. 

 

Jag är arton och någonting år och livets sommarlov har precis börjat. Studenten är över, världen är här. Den känslan av att äntligen kunna göra precis vad man vill i helaste världen är så stor, större än någonting jag någonsin känt förut. Det kändes som om sommarlovet aldrig skulle ta slut, för hösten skulle aldrig mer komma på samma sätt. Aldrig mer skulle jag behöva gå till en skola jag bara tyckte om för de fina vännerna. Aldrig mer skulle skolan vara ett ångestpalats som jag var tvungen att gå till. Sedan gick tiden väldigt fort, den underbara sommaren tog slut och hösten kom men det gjorde ingenting.  Allting flöt på i en rosabubblande oreda. Vi var alla kvar, kvar i samma stad, kvar i samma källare, det enda som var annorlunda var att vi inte längre behövde gå till skolan. Några av oss hade jobb, andra passade på att ta körkort medan de tredje av oss mest gjorde ingenting.

 

När vi gick i skolan längtade vi alla därifrån, vi ville göra allt, resa, se världen, utbilda oss. Sedan blinkade vi i en sekund och när vi öppnade ögonen igen så var studenten där. Vi stod på flaket i regnet och sjöng tills våra röster försvann. Möjligheternas tid var där men ingen av oss visste vad vi skulle göra med den.  Vi levde i vår bubbla där allt var möjligt. Så var det i ett år ungefär, vi var som i trans. Ingen gjorde något speciellt alla bara va´. Vi väntade. Några väntade på jobb, andra väntade på visum, de tredje av oss väntade på att sparapengarhögen skulle växa.

 

Det är okej att vänta på bättre tider, det är okej att vänta på att veta vad man ska göra med sitt liv. Men det är inte okej att förvänta sig att allt helt plötsligt kommer att ha löst sig en dag. Om du vill plugga och inte har vetat vad du vill bli sedan du var liten, kolla igenom varenda katalog från högskolor du får hem, gör alla ”det här yrket passar dig”-test. Ingen kommer knacka på dörren och erbjuda dig ditt drömjobb, speciellt inte om du själv inte ens vet om vad det är. Sommarlovet tar slut och livet börjar och om man kämpar lite när det är lov så blir livet lite lättare. Tillslut fick de som väntade på sina visum sitt visum och de andra som väntade på jobb fick det och de tredje som väntade på sparapengarhögen tog högen och flyttade iväg. Jag vet inte riktigt vad jag ville säga med allt detta annat än att det är okej att vänta och att inte ha en aning, det kommer att ordna sig bara du anstränger dig lite. Golfbanan

I Söndags var det tidernas finaste väder. Ungefär varannan dag är våren här i Stockholm. I Söndags var en sån dag. Jag tog kameran runt axeln och struntade i allt plugg för några minuter och gav mig ut på golfbanan som ligger precis där Carl och jag bor. Jag har aldrig gått dit fast det bara ligger två meter från vår lägenhet. Titta vad fint det var: 

26_326_126_226_4 

Två bilder i en, ibland får jag någon knäpp när jag sitter och redigerar och bara lägger ihop allt som finns. Blev väl helt okej här tycker jag. Eller nja, nästan okej bara. 

26_5 

Så här ser bilden ur i all sin enkelhet. Bara något litet troll som saknas bakom träden.  

 Hår-makeover.

Här kommer alla bilder jag tog i fredags! Jag dokumenterade en hår-makeover, det var nämligen så att vi hade tävlat ut det på Devote i sammarbete med Lyko.se och Linnéa var den lyckliga vinnaren. Jag älskar verkligen att fota, speciellt när det är mitt jobb att göra det. Alla bara måste vara med på bild så de sura minerna över att kameran är uppe finns inte, bara tacksamhet över att jag är där och fotar. Det är lite smått fantastiskt faktiskt. 

makeover16makeover15makeover14makeover13makeover12makeover09makeover08makeover07makeover05makeover04makeover02 Backastagebilder från fotograferingen.

Först och främst, tack så otroligt mycket för all fin respons på mitt förrförra inlägg! Jag kommer absolut lägga upp mer texter här, jag har faktiskt ett gäng på datorn som jag bara inte vågat publicera. 
 

 

Jag har precis redigerat klart alla bilder från fredagens fotografering. Michaela sa "välj 10 bilder du gillar så kör vi på dem", jag valde 20, så vi får sitta och sålla ut i morgon. Bättre för mycket än för lite tycker jag. Vad det är för bilder kommer ni se i morgon på Devotes startsida. Men om ni följer mig på flickr så kan ni tjuvkika där, för där hamnar alla mina bilder innan jag publicerar dem här på bloggen eller någon annanstans.
 

makeover20makeover19 

Michaela fixar alltid tidernas bästa fika, alltså denna brownielängd, jag dör vad god den var!

makeover18 

 

Resten av bilderna får ni se i morgon!Semlor en vecka för sent.

Jag hann inte baka semlor till självaste semmeldagen, jag hade dock tjuvstartat för jag bakade den första omgången redan för några veckor sedan. Men det är så att jag bor tillsammans med en bakverksälskare så att så fort jag bakar någonting hinner jag bara blinka så är allt slut. Men det är ju bara bra, för det ska ju ätas upp. Men i torsdags tog jag tag i själva bakandet igen och gjorde omgång två. Och jag skämtar inte när jag säger att det bara finns en kvar nu (jag gjorde 18 stycken).

 

semla02 

semla03 

Carl sa en gång för länge sedan att alla hem bör ha en rutigkokbok, jag kan inte annat än att hålla med.

 

semla04semla05semla06semla07 

Här någonstans glömde jag bort att jag fotade samtidigt som jag bakade. Se det blir inte mycket mer än så här. 

 

semla08 

Gott blev det i alla fall. Men nu är jag så otroligt trött på semlor men jag är sjukt pepp på att baka så jag ska nog göra choklad bollar nu. Det är ju mycket roligare än att läsa ännu en bok om kommunikation och samspel mellan människor. Internet och allt det för med sig.

the world above 

 

 

För ett tag sedan skrev jag en liten text som handlar om det bloggar och internet för med sig, för det är tyvärr inte bara rosor, pasteller, snälla ord och ballonger. Jag brukar skriva texter ibland för jag tycker det är ett otroligt bra sätt att få ur sig alla tankar. Att se någonting ned printat i text ger mig mycket bättre distans till problemet eller vad det nu kan handla om. Men jag publicerar nästan aldrig någonting av det jag skriver här på bloggen, jag har liksom inte vågat. Men här kommer det, så var snälla för jag dör av nervositet.

 

Jag sitter framför datorn och kollar igenom de ca 200 bilderna jag tvingat Carl att ta på mig samtidigt som jag sitter och slösufrar. Internet svämmar över av skönhet och ideal, alla bloggar lika så. Vart jag än kollar är allt perfekt, frisyrerna, kläderna, sminket men framförallt kropparna. Jag vill kasta alla bilder på mig och glömma att de någonsin har tagits. Jag ser inte ut som de andra bloggarna. Efter att jag har suttit och deppat ett tag över min inbillade fetma inser jag att jag inte är ett dugg fet. Jag är smal. Människor säger till mig att jag är normalviktig, inte tjock, inte smal utan normal. Jag är 170 centimeter lång och väger 58 kilo men jag är enligt andra inte smal, utan normal. Hör ni hur det låter? Vad ska jag väga för att vara smal? 52 kilo? Det går ju inte. Då skulle jag aldrig någonsin äta någonting och så skulle jag behöva träna 5 dagar i veckan istället för två.

 

Att internet kan få mig att känna så här är inte alls bra någonstans, för jag är 21 år och vet mycket bättre, men fortfarande känner jag mig otillräcklig ibland. Det får mig att tänka på alla som är yngre än mig, alla som är 12, 13 och 14 år som har lika stor tillgång till alla bloggar som jag har. Som ser de jag gör, känner det jag gör utan att veta mycket bättre. Utan att veta vad som händer när självförtroendet försvinner och maten de brukade stoppa i sig försvinner med det. Som tror att lösningen ligger i att gå ner i vikt, att vara en person man tror andra kommer tycka om, som tror att allt detta är normalt fast det är helt brutalt fel. Att vara sig själv till 100% är det svåraste som finns för du blir då dömd och bemött av världen för den du verkligen är, och det är skrämmande när det är på riktig. Men samtidigt finns det ingenting bättre än att veta att allt är sant och genuint vare sig det gäller sitt eget självförtroende, sin självkänsla, ens vänskaper eller ens kärlek. För vem vill ha en kärlek som är byggt på en låtsasgrund, som kan ramla ner hårt och lätt bara det blåser lite? Allt är bäst när det är på riktigt, men det är inte lätt att hitta det i en värld där allt strävar efter att vara som i en dröm.

 

 

 Pure paprika.

jagx2_2 

Jag är fortfarande helt sjukt nöjd med mitt nya röda hår. Det bästa är att färgen sitter kvar fast jag tvättar det! Den förra färgen jag färgade med ramlade ur mitt hår fortare än blixten. Så ska ni färga rött tycker jag ni ska använda denna färg i nyansen pure paprika 7.4. Helt sjukt bra faktskt. 

 

jagx2_1 

 

Det var allt jag hade att säga för nu, snart ska jag kila iväg på ännu en fotografering med Devote!Swedish hasbeens

Hur fina är inte inspirationsbilderna från Swedish hasbeens vår- och sommarkollektion? Älskar dem verkligen, plus att jag verkligen vill ha varendaste sko. Jag tycker verkligen om träskor. Det är något alldeles speciell med det tycker jag. 

 

Fler bilder hittar ni här 


 Ur telefonen

 

Så här har det sett ut genom min telefon den senaste veckan! Jag har fått en knäpp på att rita valar, vet inte riktigt varför men det blir minst en val om dagen. Annars så har jag fikat på vetekatten, alltså deras kanelbullar, de är så otroligt goda. Jag har ätit frukost till lunch och haft klackskor fast det har varit snö och super isigt och så har jag bakat en kladdkaka. Jag har såklart gjort en miljard mer saker, så mycket saker att jag inte haft någon tid att föreviga det med min systemis. Jag måste bli bättre på det där med att ta med mig kameran vart jag än går, den får nog följa med till praktiken imorgon! Frukost!

Frukost är ju lite av det bästa jag vet, vilket ni säkert har förstått vid det här lagret. Nu tycker jag vi tar och kollar lite på hur min frukost har sett ut de senaste dagarna. 

frukost04 

Oftast hinner jag äta upp allt innan jag kommer ihåg att ta kort. Här hann jag dock bara äta två tuggor så jag tänkte att det fortfarande var okej att fota då. 

frukost03frukost02frukost01  

 

Annars så vet jag inte alls vad som har hänt med redigeringen på denna bild och den andra bilden. Ser ganska så hemskt ut. Men tänk bort det och tänk på hur gott det är med frukost istället!