Konsumera mera.

a womans thoughts turn to spring

Klicka på bilden för källa.

 

När jag kollar på min lilla klädstång som hänger i mitt flickrum får jag en känsla av sorg. Jag tänker på hur mycket pengar det är som hänger där. Hur mycket av mina pengar det är som bara hänger ensamma på en galge och aldrig får användas längre. Tänk så hade jag struntat i att köpa den där klänningen, vad hade jag gjort för pengarna då?

 

Alla kläder har såklart använts och har ett fint minne med sig men fortfarande, ska inte kläder användas tills de trillar sönder? Blir för små eller för stora? Jag behöver verkligen inte några kläder, inga alls. Hela byrån är full i mitt flickrum och garderoben i Stockholm svämmar över den med. Och ändå köpte jag en jeansjacka igår. Det enda jag verkligen behöver köpa är strumpbyxor, det är en förbrukningsvara för mig. Inget annat behöver jag.

 

När jag pratar om det här med kläder kan jag lika gärna ta upp och erkänna hur många skor jag har. Det är många. Sjukligt många. Jag har inte ändrat skostorlek sedan jag var 13 vilket har resulterat att inget har kastats på så länge ungefär. Kanske att jag har kastat mina första converse för att de verkligen bara var trasor. Men mina pumaskor i mocka finns säkert kvar på vinden. Hur illa är det inte? Varför har jag så många skor? När jag hittar ett par skor som jag tycker om har jag på mig dem varje dag tills de faller sönder, som conversen gjorde när jag var 14, jag gör fortfarande så. Egentligen skulle jag bara behöva ett par skor som jag verkligen älskade. Och det har jag ju, flera stycken till och med. Så varför köper jag nya?

 

Nu när jag är student är det inte speciellt svårt att låta bli att lägga ned pengar på kläder, jag har helt enkelt inte några pengar att lägga ned. Ändå gör jag det, minst 500 kr i månaden spenderar jag på kläder. Det är inte alls mycket, jag vet, men jag behöver ju precis ingenting, vilket gör att det faktiskt är mycket pengar.

 

Jag vet inte alls vart jag vill komma med det här mer än att jag vill börja tänka efter mer. För vad behöver jag egentligen? Jag skulle så mycket hellre ha sparat 500 kr i månaden det senaste året och haft pengarna nu att åka utomlands med eller på festival. Istället sitter jag i mitt flickrum med kläder jag inte ens tycker om längre.

 

Hur tänker ni kring konsumtion? Veckan som varit i golvoutfits.

Kanske ska jag ställa upp mitt stativ och börja ta kort på hela kroppen. Men det får bli ett projekt att göra efter 8 maj, det är nämligen då det är deadline till Berghs så fram tills dess kommer jag vara upptagen med att ha huvudet i rymden. Men nu kollar vi vad jag har haft på kroppen i veckan:

golvklädselgolvklädsel

Hästar, prickar och giltterskor. Monki, hm och topshop. Och kjolen är ju den ni vet, kjolen som är symbolen för hela min garderob och stil, kjolen jag har och har haft på mig minst tre gånger i veckan de tre senaste åren. 

golvklädsel

Älskar denna kofta deån Indiska, så fin färg och så mjuk. Klänningen är från H&M, den fick jag av Carl i present. Han kan sånt Carl, köpa kläder till mig, det är lite imponerande tycker jag.

golvklädselgolvklädsel

Allt är från h&m utom kjolen. 

golvklädselgolvklädsel

Koftan är en väldigt fin tunnstickad en från JC som har töjt på sig till ett tält, vilket är väldigt synd. Den prickiga blusen har jag fått av min syster och kjolen är från monki och gilitterskorna är ju från topshop. 

 

Jag gillar nog den första eller sista bäst (älskar mina glitterskor). Vilken tycker ni om mest? 11 frågor och 11 svar

Slutligen har de där 11-frågorna nått lilla mig. Jag är ungefär sist ut med denna lista vilket betyder att jag är först om man räknar baklänges. Jag har läst om dem på vareviga blogg så jag har ingen kvar att utmana för alla bloggar jag läser har redan skrivit om dem. Men svara ska jag ju såklart göra, så här kommer svaren frågorna jag fick av Annika.

onsdag09

1. Var och hur befinner du dig precis nu?

På jobbet framför 3 datorer. Det är sant. Jag har tre stycken vid mitt skrivbord, det ser helt galet ut.


notebook, calendar, and a sketchbook

2. Om du skulle vara VD för ett företag en dag, vilket företag skulle det vara och vad skulle du göra?

Virgin, för att det är ett så sjukt stort företag, de äger typ allt? Jag skulle försöka ta reda på så mycket som möjligt av deras tips, trix och hemligheter. 


väska03 3. Vad är det första du gör när du vaknar?

Slår på snooze och kramar Carl i nio minuter innan jag kliver upp. 


donut 4. Om du var en maträtt/bakelse/kaka, vad vore du då?

Kladdkaka, en kladdkaka är enkelt att göra och det går snabbt att göra den och det blir alltid, alltid gott. Och jag är ganska snabb av mig och enkel att ha och göra med så en kladdkaka är = jag. Plus att jag är världsbäst på att baka kladdkaka. 


rymdfisk 5. Du får välja: Åka till Månen eller Marianergraven? Motivera.

Månen. Jag kan inte vara mer än 5 meter under vatten utan att mina öron dör av trycket. Jag kommer aldrig kunna dyka på grund av detta. Lite sorgligt. 
naturhistoriska

6. Vem kramade du senast?

Carl <3
Chania, Greece7. En storm kommer och blåser i väg med ditt hus, var landar du?

Jag landar uppe på ett berg i medelhavsområdet med utsikt över en fantastisk liten fiskarby, vägen upp till huset är lång, krokig och snårig men man vill stanna där för alltid för träden och ljuset som strålar mellan grenarna är helt magiskt. 
8. Om du var tvungen att måla hela ditt boende i en enda färg, vilken färg skulle det vara. OBS, vitt är ett tråkigt svar.

Gult. Gul är en underskattad färg. Tänk er ett hem i hundra nyanser av gult. Jag tror det skulle vara fantastiskt. 


leanders69. Ta närmsta bok, slå upp sidan 43 och läs första meningen. Vad står det och hur stämmer detta in på dig?

"Men i den avskildhet som deras kök erbjuder dem kan de skaka av sig den lojaliteten och njuta av några av de moderna medelklassbekvämligheter som de blivit vana vid."- haha alltså jag vet inte vad den säger om mig annat än att jag är tvungen att läsa Goffmans bok "jaget och maskerna" som Meningen kommer ifrån. 


Natalia10. Nämn ett språk du vill kunna tala flytande.

Franska. Jag har försökt lära mig men jag har svårt för det där med språk alltså. 


00221917eae80b7203010b 11. Vad är det sista du gör innan du somnar?

Kollar på Vänner. Seriöst, kollar typ varje dag. Måste nog sluta med det. Västerås

I helgen var jag hemma i Västerås och hälsade på min familj och mina vänner. När det slutade regna för ett tag gick jag, mamma och min syster ut på en promenad. De hade träningskläder och gick hurtigt medan jag hade finskor och kameran i högsta hugg. Jag är lite svarta fåret ibland haha! 

spring

Det var lite vår om man kollade noga. 

västerås

Fridnäs såg lite ut som ett mini-Hogwarts

västeråsvästerås

Älskar det här huset. Om någon ger det till mig kan jag flytta tillbaka till Västerås. 

springspring

 

Jag gjorde såklart massor med annat men de bilderna var inte lika roliga att redigera så det får bli en annan dag. Drömland

Ni vet känslan om att man vill bort fast man inte riktigt vet vart utan men bara bort för ett slag från det som är nu? Så känner jag. Jag gillar det som är nu men jag vill gärna ha en liten paus i ett drömland. En kvart räcker. Bara jag får ha kameran med mig. 

day 334;十分瀑布sarah + patObliviateUntitledcakes 

 

Jag vill vara med i varje bild. Men nu ska jag tillbaka till rymden och mina arbetsprov (det handlar om att marknadsföra ett rymdresebolag). 

 

Klicka på bilderna för källa.  Glitterkrage och platåskor.

Ni verkade gilla mina golvoutfits, det gör jag med. Det går ungefär 100 gånger snabbare att fota detta än att krånga med stativ och hela köret. Detta är vad jag hade på kroppen i torsdags och fredags. 

 

klädsel 

Tröjan är från topshop, kjolen är min favorit genom alla tider från monki och skorna och kragen är från h&m. 

glitterkrageklädsel 

Koftan är från h&m och shortsen är från monki. Fast den här dagen fuskade jag och bytte shortsen mot den svarta kjolen ovan. Jag har köpt shortsen i en förstor storlek så de ska sitta löst så jag ska klara av att ha dem på mig, men det går inte. Det är så sjukt obekvämt även fast de är lite tältkänsla när de sitter på kroppen. Hur lär man sig att ha jeans/hur klarar man av det? Tips? Det är ju så fint med shorts!!Fem dagar i frukostar

Jag älskar frukost lite väl mycket, så mycket att jag äter det till middag ibland. Men det visste ni ju redan. Den här veckan har jag haft det ganska så lugnt. Därav tiden till dessa strålande frukostar. Jag har inte riktigt berättat varför än men det är nämligen så att jag inte är praktikant på devote längre. Men det är ingen sorg för jag är anställd istället! Det kanske inte borde göra saken lugnare men det har det för jag bestämde mig för att bara gå en av de två kurserna jag skulle läst nu i skolan. För att plugga heltid, jobba halvtid, göra arbetsprover och försöka hålla den här bloggen vid liv kändes som lite för mycket. Jag vill ju inte bli som blondinbella och hamna på sjukhus bara för att jag tror att jag är någon supermänniska som klarar allt. Jag är en helt vanlig människa nämligen, och det vet jag om. 

 

 

Måndag:

breakfast 

 

Tisdag:

breakfast 

 

Onsdag:

breakfast 

 

Torsdag:

breakfast 

 

Fredag:

breakfast 

 

Det var veckans ljuva frukostar. Jag älskar att sitta och äta frukost i lung och ro och kolla på något bra avsnitt av vänner, glee eller annan sitcom. Det är en sjukt bra start på dagen. Idag kommer faktiskt min frukost bli ännu mer strålande för jag har sällskap av Bianca!  Ny design!

Nu har jag äntligen bytt header! Det var flest av er som tyckte att jag skulle byta till den fjärde headern så den blev det då såklart. Jag har även bytt profilbild och gjort nya widgets till bloglovin, twitter och facebook. Men den rutiga bakgrunden behåller jag ett tag till för den är så enkel men samtidigt fin. 

 

Före:

 

 

Efter: 

 

Jag har inte helt bestämt mig vad jag tycker än, vet inte om jag gillar det nya eller om jag fortfarande är missnöjd med headern. Men kanske behöver jag bara vänja mig lite. Vad tycker ni? Blev det bättre?Ettårskalas!

Idag fyller Un vélo ett år! Jag tycker det är smått fantastiskt att jag lyckats blogga varje dag i ett års tid och att de 5 personer om dagen som tittade in den första månaden har blivit till över 200 personer som kikar in här varje dag! Det tycker jag måste firas med lite ny design. Jag är nämligen otroligt trött på den jag har nu. Men eftersom jag inte kunde sluta rita i morse när väl börjat så blev det hela 4 olika headers, så jag tänkte att ni får hjälpa mig att välja vilken det blir! 

 

 

 

1.

 

 

 

2.

 

 

3.

 

 

4. 

 

Så vilken tycker ni nu att jag ska byta till 1, 2, 3 eller 4? 

 

Jag gillar nog fyran eller ettan bäst, eller trean haha.Tre olika golvoutfits.

När det regnar ute och är stökigt inne passar det utmärkt med golvoutfits. Så här kommer tre stycken från de senaste dagarna. 

klädsel 

Randig tröja från monki, jeanskjol från topshop och conversen har jag fått köpa för hemskt billig peng av min syster. 

klädsel 

Okej allt är från Monki. Det är sjukt. Men så är det. Kjolen är 3 år gammal koftan 2 och blusen bara några månader. Jag gillar monki. 

klädsel 

Skorna är från H&M. 

klädsel 

Koftan är från H&M och resten från Monki.

klädsel 

 

Skorna är från scorett och är lite stora, vilket ungefär alla skor jag köper är. Men så blir det när man har 38,5 och köper 39 för att man vägrar ha skoskav till skorna töjt ut sig. Det är inte kul att ha knäppa fötter. 

 

Vilken klädsel gillar ni bäst?