Att bo utan internet

Det är så att den här veckan har jag precis inget internet alls. Det hemma är slut och det på mobilen är nästintill obefintligt. Det och att jag har två arbeten och en tenta den här veckan gör att det kommer vara tomt här. Som att allt detta inte vore nog så flyttar vi igen på lördag. Ja ni hör ju, ingen vila för mig inte. Men vi ses nästa vecka när jag har tillgång till internet igen, jag längtar sjukt mycket efter internet alltså!!Tisdagen min syster blev 19 år.

I tisdags var det min systers födelsedag så jag åkte tillbaka till Västerås igen. För varför skulle jag stanna i Stockholm en sån dag, bara dumt ju. 

Födelsedag

Johanna fick massor med blommor. Allt var rosa. Det är johannas färg.

Födelsedag

Jag hade gjort ett födelsedagskort åt Johanna, i rosa såklart. Hon fick faktiskt inget paket av mig. Jag har nämligen två fantastiska studentpresenter som hon ska få av mig om två veckor.

Födelsedag

Johanna hade bakat den godaste cheescaken jag smakat i hela mitt liv, och jag tycker inte ens om cheescake i vanliga fall, så fatta hur god den var!!

Födelsedag

Det fanns massor med annat gott också, bullarna hade mamma bakad (de är sinnessjukt goda) jag hade bidragtt jag också med kladdkakekokossakerna som ni ser därborta. 

Födelsedag

Mathias, Johanna och Bea. 

Födelsedag

En sista bild på tårtan, bästa jag smakat i livet. Åt två bitar och ville ha mer men behärskade mig (ville ju orka med bullar också). Magtröja och nästan barbent.

Det händer ju väldigt sällan (nästan aldrig) att jag tar mig ut och knäpper av en outfitbild och visar vad jag har på mig på kroppen. Kläder har jag ju varje dag så det är ju egentligen dumt att jag orkar fota mig så sällan. Så här såg jag ut i måndags:

kläderkläderkläder

Kjolen är den jag alltid har från monki (bästra 150 kr jag spenderat i mitt liv) knytblusen är också från monki och de festliga stumpbyxorna som fick mig att bryta mitt ingahudfärgadestrumpbyxorförbud är från h&M. Skorna men knallig sula är fortfarande de bästa jag vet och de är köpta på vagabond. Koftan är köpt på indiska. Det var allt tror jag!

 

Annars så har ni väl inte missat att det går att klicka på hjärtat vid varje inlägg? Superbra om man inte orkar kommentera men vill vara lite snäll mot mig i alla fall.

 

Så klicka på det under mina blogginlägg så blir jag jätteglad! Trädgården och södra teatern

I lördags bestämde jag mig för att våga ta med mig kameran ut för första gången i Sthlm. Så här kommer min lördagkväll i bilder!

Trädgården

Vid klockan åtta gick jag och Carl till Trädgården. Jag hade faktiskt aldrig vart där förut. 

Trädgården

Det var redan massor med människor där, jag kände nästan ingen. 

Trädgården

Men efter ett tag hittade vi Anton och Emma.

Trädgården

Emma och Carl hade bestämt att vi skulle till södra teatern för där skulle det bara spelas Morrissey hela kvällen.

Trädgården

Det här är Emma hon är kär i Morrissey, och Anton såklart. 

Trädgården

Trädgården

Terassen var fin med världens utsikt över Stockholm! 

TrädgårdenTrädgården

Så här såg jag ut när jag dansade till Morrissey och The Smiths. Jag kände igen en låt på hela kvällen. Det var som Anton sa " vi är på klassfest fast vi är inte med i klassen". 

Trädgården

Sedan stängde terassen och Emma och Carl sjöng med i alla låtar tills de inte hade någon röst kvar. Jag stod mest och hoppade och tänkte att jag kanske borde ha lyssnat lite mer på Morrissey i mina dar. Nästa år ska jag minsann kunna mer än en låt!

 

Det var min lördag så här tre dagar senare. Nu ska jag jobba fort så jag kan gå till mitt nya hemliga läsaböckerställe. Det är så fin att jag inte är redo att dela med mig av det än. Blommor och stenmurar, träd och fåglar. Dör!Analogt

Red Velvet Winter117/365Film FM2

Klicka på bilderna för källa.


Jag är så sjukt pepp på att köpa en analog kamera. I helgen kollade jag igenom gamla fotoalbum och hittade ett från min pappas barndom. Tydligen var min farfar väldigt fotointresserad och hade eget mörkerrum och allt som han stod och fixade i. Bilderna på min pappa och faster från när det var unga var verkligen helt fantastiska. Det bästa var att pappa sa att alla farfars kameror finns kvar på vinden! Antagligen fungerar det inte men äsch, de är ju fina att se på. Har ni tips på vart man kan hitta bra analoga kameror som inte är allt för dyra? Vill så gärna ha en! Uppsala

I torsdags åkte jag till Uppsala för att hälsa på Helena och för att planera inför vår tågluff som vi har tänkt göra i sommar! 

Uppsala

Jag blev tvungen att ta en omväg till bussen för att få se så mycket av Uppsalastad innan jag åkte ut till Helena. 

Uppsala

Jag pluggade faktiskt i Uppsala förra våren, media- och kommunikationsvetenskap. Det var helt okej. 

Uppsala

Nästan som Paris.

UppsalaUppsala

Efter en busstur på 10 minuter var jag hemma hos Helena. Hon tyckte vi skulle gå ut på en promenad, hon ville visa hur fint det vara bara runt hörnet. Jag dog. Det var som att hamna i Bullerbyn, hästhagar, krokiga staket och grusiga stigar. Så otroligt charmigt

UppsalaUppsalaUppsalaUppsala

Resten av kvällen spenderades framför datorn, jag dör på två av sakerna vi ska göra under resan. Det kommer ni göra också sen när ni ser bilderna. Är så peppad!

 Bilder som blev kvar.

Jag glömde visst bort att jag hade en blogg i några dagar. När jag har lite att göra gör jag som alltid ingenting. Men nu i två veckor fram så har jag massor att göra så då kommer jag lyckas att blogga som vanligt. Allt eller inget, så fungerar jag. Här kommer lite bilder jag tog i onsdags innan jag for iväg på långhelg. 

flaska

Min fina parfymflaska utan innehåll har jag köpt på ett ställe som heter tullhuset i Västerås. Min tanke var att jag skulle köpa en parfym som jag gillade som hade ful flaska och hälla över den i denna fina flaska istället. Men jag har inte hittat någon doft jag gillar än. Det är så svårt det där med dofter tycker jag.

efter

väska

Här kommer två bilder på min fina datorväska som jag fick av Carl i julklapp. Ni såg ju såklart massor av den i förra inlägget men jag tycker att den förtjänar lite mer uppmärksam het för att den så fint. Carl kan det där med att köpa presenter. Guide: Ljusa drömbilder

Jag tänkte att jag skulle försöka berätta hur jag gör när jag vill att mina bilder ska bli ljusa och drömmiga. För det första bör jag säga att jag inte är någon expert och att det säkert finns något bättre sätt att göra det här på. Men här kommer mitt sätt!
 

Före:

före

 

Efter:

efter

 

Det första jag gör är att öppna bilden i photoshop, jag redigerar alltid bilderna i camera raw först, där ändrar jag bara ljus och kontrast och sånt. Efter det tar jag in bilden i photoshop och där högerklickar jag på bilden och väljer "duplicate layer.." för att få en kopia av orginalbilden.
 

Så här kommer det se ut efter du har högerklickat och valt "duplicate layer".
 

Nästa steg är att måla på lite vitt i bilden. Då har jag det nya lagret markerat och väljer "Brusch tool" som jag ställer in på 2000px och 0% i hårdhet (hur skarp kant det ska bli med penseldraget) sedan drar jag också ned opaciteten på den vita färgen så den är på ca 12%. Efter det är det bara att måla ut vitt där man tycker att det passar. Jag valde att måla på kanten av väskan där bilden var som ljusast annars. 
 

Efter detta skapar jag ett till lager genom att trycka på den runta ikonen som är hälften vit och hälften svart, där väljer jag "Exposure.." Där drar jag upp där det står "offset" och ned "gamma correction". 
 

När jag hade gjort allt detta tyckte jag att bilden hade lite väl tråkig färg. Därför la jag till ett nytt lager genom att trycka på ikonen som jag har markerat på bilden. 
 

Sedan valte jag en stark gul färg (f0e869) och färglade hela det nya lagret med hjälp av "paint bucket tool". Förr att det inte skulle bli så stakt och knalligt ljus valde jag att sätta på ett belnding mode som kallas för "soft light".Blending mode ställer du in där jag har markerat på bilden här ovan. 
 

Det sista man behöver göra är att dra ned opaciteten på det gula lagret, jag valde att ha 20% i opacitet. Sedan är det bara att spara så är bilden klar!
 

Före och efter.Hoppas ni förstod guiden (jag är inte så bra på att förklara), om något är oklart är det bara att fråga!Glitterskor, tigertröja och ett konstigt rött filter.

Ibland önskar jag att jag kunde bestämma mig när jag sitter i photoshop och pillar. Att jag skulle känna att jag ville att alla mina bilder ska se ut si, eller så. Men så fungerar inte jag, jag vill prova allt som går att prova. Därför är dagens bilder aningens rödaktiga, jag tror inte jag gillar det så mycket men så fick det bli. 

 

tigertröja

Någonting jag gillar mer är min tigertröja. Det går inte direkt att gömma sig när man har den på sig men vad gör det, den är ju så ball. 

tigertröja

Mitt hår envisas med att vara rödbrunt fast jag har i jätteorange färg, mycket konstigt. Nu ska jag jobba på så jag kommer iväg till Västerås innan det blir mörkt!Snurra min jord igen

Igår när jag satt och skulle skriva på min tenta om socialisation och identitetsapande i digitala miljöer fick jag ett ryck och började filma saker i mitt hem för att göra Gif-animationer av det. Sedan kanske det hände att jag tog en paus i skrivandet och gjorde en animation också. Men vad gör det, allt blev ju klart. Den fina jordgloben hittade Carl på myrorna förra hösten, jag blev så otroligt glad när han kom till mig med det. Jag tycker den är helt perfekt. Det fanns en blå på myrorna när vi var där och hittade denna men vi köpte den inte. Ibland kan jag ångra det för jag skulle gärna vilja ha en blå jordglob också. Det är ju så fint. 

JordglobJordglobJordglob