Köpenhamnköp

Jag har helt glömt att visa vad jag köpte i Köpenhamn! Det var varken stora eller dyra saker men åh, så fina!
 

Köpenhamnköp

Jag var på jakt efter nya anteckningsböcker och på urban outfitters hittade jag dessa tre med kartor på.
 

Köpenhamnköp

Något jag och behövde var burkar att ha allt mitt te i. Jag älskar te och mina nya teburkar!
 

Fem tyckna olika affischer köpte jag också, de behövde jag inte alls men de var ju så fina. Och jag kunde inte bara välja en, speciellt inte när de kostade 10 kr styck. 
 

Köpenhamnköp

Det händer ganska så ofta att allt jag köper passar ihop. Det är helt omedvetet men det händer ungefär alltid. Är så glad över mina småsaker! Nu ska jag åka till Stadion och se Coldplay för fjärde gången i livet. Det kommer bli sjuktligt fint tror jag!Rak eller rund kant, det är frågan.

För precis en vecka sedan köpte jag den här fina möckakjolen på Myrorna. Jag har letat sjukligt länge efter en fin mockakjol. Med de är oftast för små eller för dyra. Denna satt perfekt och kostade 125 kr. Asbra. 
 

Mockakjol

Den var dock lite väl lång och hade en ganska onice slits där bak. 
 

Mockakjol

Jag har velat i en vecka nu över hur jag ska korta av den. Ska den ha rak kant eller rund kant!? Det blev rund kant med hjälp av ett glas, en bläckpenna och en "hobbykniv". 
 

Mockakjol

Det gick sjukt bra att skära med min nya "hobbykniv" som den så töntigt kallas. 
 

Mockakjol

Så här blev det! 
 

Mockakjol

Jag är himla nöjd med valet av runda kanter. Känner att den här kjolen har potential till att bli en favorit. Ida Sjöstedt

Igår följde jag som sagt med Elin för att fota Ida Sjösteds visning. Det var magiskt, om mode alltid var så här kanske jag skulle  tycka om det mera. 
 

Ida SjöstedtIda SjöstedtIda SjöstedtIda SjöstedtIda Sjöstedt

Visst var det fint? Jag älskade att alla hade rosa hår. Sjukt festligt. Pärlor, glitter och guld och så lite kläder.

Idag har jag gjort någonting läskigt, jag har fotat en modevisning åt Devote! Det är ju fashion week som ni kanske vet och det jag skulle föreviga på bild var Ida Sjöstedts fina kläder. Och alltså, vilken visning, alla modeller hade rosa hår! Det kan ju inte bli fel då. Det kommer ta ett tag att gå igenom alla bilderna från idag så under tidern får ni se hur jag har sett ut dagen till ära. 

Kläder

Jag hade på mig en ny fin ny tröja och ett nytt halsband som jag fått av mig själv i grattistillkörkortet-present!
 

Kläder

Jag tycker om halsbandet så himla mycket. Pärlor, guldkedjor, strass och mystiska grönskimrande stenar= epic. Det är köpt på H&M, tröjan också!

Kläder

På fötterna hade jag mina ganska så nya favoritskor. Inte ett skavsår än efter två veckor på fötterna. Det är bra det. 

 Frukost för en hel dag.

Första dagen när vi anlände till Köpenhamn gick vi runt ett ganska bra tag för att leta efter någonstans att äta lunch. Vi hittade ju ett väldigt bra ställe tillslut men vi hittade också ett ställe att äta brunch på! Vi bestämde att det fick bli senare, pålördagen närmare bestämt! 
 

Köpenhamn, sista dagenKöpenhamn, sista dagen

Först fick man välja en varm dryck. Jag valde te, jag älskar te. 
 

Köpenhamn, sista dagen

Sedan kom den gigantiska brickan med fukost. Alltså, jag var i frukosthimlen. Ser ni hur mycket gott det fanns att äta!?
 

Köpenhamn, sista dagen

Stället vi var på heter Café Norden. Dit tycker jag ni borde ni gå om ni besöker Köpenhamn.
 

Köpenhamn, sista dagen

Hela dagen gick vi runt och tappade bort oss balnd alla små fina gatorn. Vi råkade hamna mitt i en loppis. 
 

Köpenhamn, sista dagenKöpenhamn, sista dagenKöpenhamn, sista dagen

När eftermiddagen kom köpte jag glass. Helena tyckte jag var lite störd för hon var fortfarande mätt från frukosten. Men ni förstår, det finns alltid plats för glass och godis i min mage. 
 

Köpenhamn, sista dagen

Om ni inte har förstått det redan så älskade jag Köpenhamn. Sjukligt bra stad. 
 

Köpenhamn, sista dagen

När det blev kväll åt vi igen. Jag fotade inte så mycket under dagen. Min kamera hade nämligen slutat fungera för ett tag (den är lagan nu dock <3).

Köpenhamn, sista dagen

Konstaterande efter denna måltid: jag hatar balsamvinäger. Mackan var dränkt i det. Sorgligt. 
 

Köpenhamn, sista dagen

När kvällen kom drack vi drinkar och pratade om allt fint vi hade sett och allt fint vi skulle göra. Jag blev faktiskt väldigt inspirerad av allt fint vi såg. Jag har ungefär 4-5 olika saker jag planerar att skapa. Älskar när det är så! Köpenhamn varverkligen bra. Bäst faktiskt. Åkt dit!Parkhäng och tivoli.

Nu har vi kommit till andra dagen i Köpenhamn! Tidigt på torsdagsmorgonen när vi kom till Köpenhamn och släpade på våra tunga resväskorgenom stan gick vi förbi en park som såg mycket lovande ut. Så på fredagsmorgonen bestämde vi oss därför för att ta med oss frukost dit och kolla på den lite närmare. 
 

Köpenhamn, tivoli

Det var sjukligt fint som ni kanske ser.
 

Köpenhamn, tivoli

Förutom dessa fina krabater så såg i en sköldpadda som simmade omkring i sjön!! 
 

Köpenhamn, tivoli

När vi hade ätit upp allt och njutit av solen gick vi runt precis hela parken. Det var verkligen fint där. 
 

Köpenhamn, tivoli

Efter ett tag var det dags för dagens andra och slutgiltiga destination, TIVOLI!
 

Köpenhamn, tivoli

Vi åkte väldigt mycket. Mest bergochdalbanor. 
 

Köpenhamn, tivoli

Men vi åkte den här också, världens högsta karusel. Man såg ut över hela Köpenhamn! För mig som inte är höjdrädd var det strålande. Helena tyckte mest att det var en näradödenupplevelse. 
 

Köpenhamn, tivoli

För att återfå lugnet slog vi oss ned och käkade massor med popcorn. Så gott. 
 

Köpenhamn, tivoli

Efter väldigt många fler åkturer och min första illamåendeavkarusellupplevelse åt vi mat.
 

Köpenhamn, tivoli

Det var gott men inte så jätte. Jag tror de hade jordnötsolja som de stekte allt i, så jag var lite rädd för att dö men åt i alla fall (är allergisk mot jordnötter).
 

Köpenhamn, tivoli

Efter maten såg vi lite på balett. Det var(är) inte vår grej så vi stannade inte där så länge. 
 

Köpenhamn, tivoli

När klockan blev sent tändes hundra ljuslingor överallt, det var sjukligt fint. Sedan var den fina kvällen och dagen slut! Frukost, loppis och fotoalbum.

Igår var första dagen på väldigt länge som jag var helt ledig. Inget körkortsplugg eller jobb att tänka på. Jag hade planerat så sjukt mycket roligt som jag skulle göra dagen till ära. 
 

Frukost, loppis och småbutiker.

Jag vaknade sjukt tidigt för jag var så pepp. Började göra dagens första roliga sak, ett fotoalbum över 2011!
 

Frukost, loppis och småbutiker.

När det var klart åkte jag och Carl in till stan och åt frukost i Il caffe. Det är ungefär bäst. 
 

Frukost, loppis och småbutiker.

Jag såg mest lurig ut hela tiden. 
 

Frukost, loppis och småbutiker.

Carl och hans mobil sitter typ ihop. Det är ganska sjukt, mest för att han var så extremt emot iPhones och nu kan han inte släppa sin med blicken. Ironin i det. 
 

Frukost, loppis och småbutiker.

Vi satt där ett tag och tog det lugnt. 
 

Frukost, loppis och småbutiker.

Sedan gick vi ut på gatrona och då hamnade vi mitt i värsta loppisen. Förra året köpte jag en klänning för en tjuga och nu hittade jag en sjuktligt fin en men precis när jag skulle köpa den så upptäckte jag att sömmen hade släppt längs hela dragkedjan. Och vet ni, jag orkar inte sy ett stygn ens om jag inte måste, så den fick vara kvar. 
 

Frukost, loppis och småbutiker.

Det fanns massor med fint att titta på. Den här gubben ville ha 300 kr för en sliten plåtburk. Knäppis. 
 

Frukost, loppis och småbutiker.

Vi blev klara med loppisen kanska så fort. Efter det gick vi runt lite mer på söder tills jag kollapsade av trötthet. Jag åkte bums hem och slängde mig i soffan och sov precis resen av dagen och kvällen. Så det som var kvar allt kul jag skulle göra får bli av idag istället! Köpenhamn, HAY-huset.

Helena är väldigt intresserad av inredning. Hon läser ungefär alla inredningsbloggar och tidningar som finns. Därför var det ganska självklart att vi skulle besöka massor med fina och bra designbutiker. Mina två absoluta favoriter från alla butiker vi besökte var HAY och Stilleben. På den sistnämnda tog jag bara bilder med min mobilkamera för just den dagen ville inte min systemkamera jobba med mig. Men på den första affären, HAY, fotade jag massor. 
 

Köpenhamn

Jag ville ha nästan allt. 


KöpenhamnKöpenhamn

Mest kanske de här lådorna med fina illustrationer på och neonfärgade kanter. Men de var lite (väldigt) dyra. 
 

KöpenhamnKöpenhamn

KöpenhamnKöpenhamnKöpenhamn

Vi besäkte HAY-butiken, utan att överdriva, fem gånger. Det fanns helt enkelt så mycket att se och ta på. Faktiskt så köpte jag två småsaker därifrån. Vad det var får ni se lite senare! Annars så tycker jag verkligen att ni ska gå in på HAYs hemsida. Det finns så sjukt mycket fint att titta på. Första dagen i köpenhamn

Nu äntligen kommer bilderna från första dagen i Köpenhamn (eller i alla fall en liten del av den). De har varit klara och redo för bloggen i en vecka men jag har ju haft näsan i teoriboken och händerna på ratten och allt det där. Och vet ni, det gick skitbra! Nu har jag ett eget fint rosa körkort. Det känns helt overkligt! 
 

Köpenhamn

Allt fungerade så sjukt bra med hela resan. När vi kom fram till hotellet 09.00 hade vi tänkt lämna av våra väskor tills vi fick checka in, det behövde vi inte göra. Det var nämligen ett rum som var ledigt och klart, vårt rum. Så himla bra. 
 

Köpenhamn

Efter lite ombyte och chill gick vi ut för att upptäcka Köpenhamn. Den första affären vi hamnade i sålde gamla (nya) plancher för en tia styck. Vi blev ganska så jätteglada över det. Jag köpte fem styckna. 
 

Köpenhamn

Efter ett tag blev vi sjuktligt hungriga. Jakten på restaurang började. 
 

Köpenhamn

Vi hittade till ett ställe som hette River. 
 

KöpenhamnKöpenhamn

Helena!

Köpenhamn

Jag beställde en hamburgare. Den var enorm. Inte jättegod men inte äcklig heller. 

Köpenhamn

Helena åt ccc, chili con carne alltså. 
 

Köpenhamn

Efter maten kilade vi runt ännu mer på stan. Vi hittade till en sjukt fin inredningsbutik (där jag fotade som en galning) det får ni se mer av imorgon!Det är nu det gäller.

Bowerbirds

 

Jag borde vara nervös och jag borde inse att det är nu det gäller. Det är nu jag sätts på prov. Jag förstår det inte. Det känns för overkligt, så långt borta. Men tiden är här. Det är nu det gäller. Den här veckan har jag teoriprov och uppkörning. Det är nu det visar sig om jag har spenderat tillräkligt många timmar med näsan i boken, händerna på ratten och blicken på allt som rör sig. Vi hörs igen på torsdag, då är allt över för en liten stund eller för alltid. Vi får se hur det går. Det känns sjukt spännande och lite läskigt, det är nu det gäller.