Flickr favoriter och ignorering av plugg.

UntitledAislingUntitled.Untitled-12Untitled.UntitledUntitled

                                                                  Klicka på bilderna för källa.


Jag tar en liten paus från allt plugg som är lite för koncentrerat i mitt liv just nu. Högen av inlämningsuppgifter har knappt ens minskat och inte heller har min förkylning försvunnit. Men nu botar jag allt med fina foton och bra serier för några sekunder (timmar). Om 20 timmar ska allt vara klart och inlämnat, om 20 timmar får jag vila och blir frisk. Äntligen. Men först ska jag bara kolla på, Glee och Revenge. Serier är en sån himla bra verklighetsflykt när man är sjuk (och när man ignorerar skolarbeten).Bangerhead hjärta Devote.se

Denna helg har jag lyckats pricka in att fota event, fira två födelsedagar och besöka vintagemässan. Nu återstår det bara att skriva klart en hemtenta (som jag inte har börjat på än, ni anar inte vilken ångest jag känner inför detta) och gå på lägenhetsvisning. 


Men jag tycker vi börjar med att kolla på alla bilder ifrån i fredags när Devote och Bangerhead hade ett event tillsammans. 

 

Bangerhead <3 Devote.se

Bangerhead är, för er som inte har någon aning (det hade nämligen inte jag förrän för några månader sedan), en sajt som säljer skönhetsprodukter på nätet. De har också en salong, där var vi i fredags. 


Bangerhead <3 Devote.se

Alla fina bloggare som var inbjudna var sjukt punktliga. När jag kom dit klockan sju (när det började) var alla stolar i salongen redan upptagna. Det var nämligen så att Bangerhead erbjöd alla att få hårstyling. Jag tycker Victorias hår blev mycket fint!

Bangerhead <3 Devote.se

Ni läser väl floras blogg? Den är sjukt bra. Hon med faktiskt, så sjukt trevlig tjej!


Bangerhead <3 Devote.se

Fint. 


Bangerhead <3 Devote.se

Thilda och Mira. Ni vet de som ser så råcoola och snygga ut jämt på sin blogg 365days


Bangerhead <3 Devote.se

Det bjöds på någon form av fläderdryck och det var, helt allvarligt, bland de godaste jag har smakat. Jag älskar fläder. 


Bangerhead <3 Devote.se

 

Jag anade ett visst tema bland alla bloggtjejer. 

Bangerhead <3 Devote.se
Bangerhead <3 Devote.se

 

Devotes moderedaktör Elin, alltid lika fin. Så här trillar hon in på kontoret om dagarna när en annan sitter helt säckig med håliga strumpbyxor och jobbar. 

Bangerhead <3 Devote.se


Det här är Caroline, hon jobbar också på Devote men som redaktör.

Bangerhead <3 Devote.se

Om man ville så kunde man bli sminkad också!

Bangerhead <3 Devote.seBangerhead <3 Devote.seBangerhead <3 Devote.se

 

När jag inte sprang runt och fotade hände jag mest med Flora och hennes kompis JuliaDet, och hela eventet i sig, var väldigt trevligt. 

Bangerhead <3 Devote.se

 

När klockan var runt nio drog vi oss vidare mot Vassa Eggen där vi blev bjudna på helt fantastiskt god mat.

Bangerhead <3 Devote.se


Efter all sjukt god mat (som inte fastnade på bild pga det svaga ljuset) så drog jag mig hem för att orka med nästa dag. Jag skulle ju nämligen gå på vintagemässan under lördagen. Hur det var får ni se imorgon!Instagram

Jag har gått och blivit sjuk. Världens sämsta timing till helgen, jag har nämligen sjuttiofem roliga saker jag ska göra. Så att vara sjuk är inte ett alternativ. Jag tänker jag lite som Barney i How I met you mother "when i'm sick i just stop being sick and start being awesome instead" så nu vet ni. 

Igår var jag också sjuk så jag tycket att jag förtjänade ett par nya skor. Visst är de fina?

Mitt hår är knappt ens lite rött längre. Den röda färgen vill aldrig stanna i mitt hår. 

Världens bästa mystofflor som jag köpte i Barcelona på Zara home. 

Min och Carls lyxfrukost!

I lördags drack jag kaffe frivilligt. Det var inte ens jätteäckligt, snarare ganska gott.

Gigantiskt snebena och ett filter som gör mitt hår extra rött och mina ögon extra gröna. Sånt är ju alltid trevligt. 


Ungefär så här ser min frukost ut varje dag. Plus en kopp te nu i förkyldningstider.

Bästa sugrören från Lagerhaus.

Och så frukost till middag <3 det var allt jag hade att visa från instagram.

Nu ska jag åka till skolan och lära mig en massor med roliga saker och ikväll ska jag fota event och äta middag på vassa eggen!Guldben och helsvart.

Det var länge sedan jag visade vad jag hade på mig. Det bara blir inte av att jag kånkar fram stativet på morgonen. Men här om dagen var Carl för ovanlighetens skull vaken innan jag gick hemifrån så då var han snäll och fotade mig. 

 

Den tjugofemte september tjugohundratolv

Den tjugofemte september tjugohundratolv

 

Mitt försök till frisyr blev det inte så mycket av. Dock lyckades jag få lite volym i mitt annars så hemskt platta hår. Det är ju alltid något. 

Den tjugofemte september tjugohundratolvDen tjugofemte september tjugohundratolv


Jag var helsvart i kläder från Monki och nya guldstrumpbyxor från Lindex. Anna sa att mina ben såg ut som skyltdockeben när jag hade på mig dessa. Vet inte om det är bra eller dåligt men jag tycker om dem i alla fal!


Den tjugofemte september tjugohundratolv

 

På fötterna hade jag mina favoritskor. De lämnar inte mina fötter nuförtiden. Vill ni se mer kläder här? Helgfrukost.

Jag och Carl har väldigt olika scheman vilket gör att vi verkligen aldrig äter frukost tillsammans. I helgen kom Carl med den fantastiska idéen att vi ska äta lyxfrukost tillsammans varje helg. Som ni förstår så var jag väldigt för den idéen. Så här såg det ut i söndags när vi lyxfrukostade oss. 

 

Helgfrukost <3


Carl gick upp tidigt och åkte och köpte bröd och bullar på fabrique. Älskar deras valnötsbröd!!

 

Helgfrukost <3

Helgfrukost <3

 


Carl har köpt en liten kaffepress. Den är himla fin. 

Helgfrukost <3


Jag har ju inte helt lärt mig det där med kaffe än. Men det kommer. Än så länge nöjer jag mig med te. Min favoritsmak just nu heter töntigt nog cornetto. Men fy satan vad gott den smaken smakar.

Helgfrukost <3

 

 

Så himla gott, mysigt och fint. Längtar till alla kommande helgfrukostar!Det här med att bli bestulen.

Världens bästa cykel <3

 

Ungefär precis efter att jag publicerat det andra inlägget i morse ringde min mamma mig och berättade att min fina cykel hade blivit stulen. Nu har jag blivit bestulen på totalt 4 cyklar i mitt liv. Jag vet inte varför tjuvarna alltid väljer just min cykel. Kanske ser dem det som en utmaning att få upp alla trehundra lås som jag förgäves försäkrar mina cyklar med. Eller så har jag bara otur. Nu är jag un vélo utan en vélo (ok, dåligt skämt men jag var tvungen). Jag känner mig inte så ledsen faktisk mest bara opepp på att köpa en ny cykel som någon annan kommer sno. Men jag kommer att köpa en ny cykel. Jag älskar ju att cykla. Bilder från en bortglömd engångskamera

När jag städade i mitt rum hemma hos mina föräldrar hittade jag två engångskameror. Den ena var helt sliten så jag tänkte direkt att den här kameran måste ha vart med mig på någon festival. Så var det inte helt. När jag framkallade den var det bilder i den från våren 2011. Det var ju inte så dumt det heller såklart!


Lite Vår-västerås. Känner ni igen sista bilden? Det är ett av mina favoritställen i västerås. Så här ser det ut när vitsipporna blommar. 

 


Resten av bilderna i kameran var från min tid i Uppsala. Jag pluggade ju faktiskt där förra våren. Det känns som en evighet sedan. Men det är det ju inte alls. Om det jag ville plugga till fanns i Uppsala skulle jag plugga där, så himla fin stad och värsta studentlivet. Men Stockholm är inte så dum det heller. Nu återstår det bara att se vad det är för bilder i den andra engångskameran som jag hittade, har inte framkallat den än. Sjukt spännande! Så som jag vill se ut i håret.

Mitt projekt -lära mig att sätta upp håret fint- började med att jag letade runt halva internet efter fina bilder och frisyrer. Pinterest visade sig vara stället att hänga på. Ungefär så här är planen att jag ska se ut i håret precis varje dag:

 

Fint va? Nu återstår bara att jag ska lära mig att skapa detta och prioritera att stå framför spegeln i några minuter extra istället för att sova längre. Idag gick jag till skolan i samma tofs som jag sov i så det där med att prioritera spegeln går inte så bra hittills. Men det kommer. Kanske.Att skapa ett hem med hjälp av små medel

När det inte går att köpa de stora fina sakerna jag verkligen vill ha (som en stringbokhylla och ett brickbord) så kompenserar jag med småsaker. Jag längtar så mycket till den dagen jag har ett eget hem som jag får inreda precis som jag själv vill med mina egna möbler. Jag ser det som en utmaning att göra varje hem vi bor i nu så fint som det bara går med små biliga medel. Allt för att det ska kännas som vårt hem. Vissa saker är bortom räddning (som det svara kaklet som täcker precis hela toaletten där vi bor nu). Men med hjälp av småsaker som jag verkligen tycker om (och som är lätta att flytta med sig) går det att göra ganska mycket. Här kommer lite tips på lite olika saker som är lätta att flytta med men som (för mig) gör stor skillnad för hemmakänslan. 

 

Sugrör

 

Som att ha egna festliga sugrör. Verkligen ingen stor grej men det är som sagt oerhört flott och fint. 

 

Diskställ

 

Vi flyttar alltid med oss vårt eget porslin vart vi än bor. Vi har inte mycket. 7 glas, 3 skålar och totalt 8 tallrikar. Men det är våra. Och det känns alltid extra bra att äta mat från sin egen tallrik och dricka juice ur sitt egna fina glas.

 

Nytt hem igen

 

En annan liten grej som gör väldigt mycket men kostar väldigt lite är att ha egna kuddfodral. De som ni ser här på bilden är från h&m home och kostar 50 kr styck. 

 

 

Nytt hem igen

 

Att ha levandeljus är någonting som för mig känns väldigt hemma. Det är så mysigt. Dessa fina i pastell har jag köpt på IKEA. Jordglob

jacka02


Vi har totalt tre egna lampor som vi flyttar med oss överallt. Världens finaste jordglob som ger stans mysigaste sken och en ljusslinga från indiska som är täckt med pärlor (älskar den). Av någon konstig anledning så finns det nästan aldrig lampor dit vi har flyttat så det är himla bra att vi har några egna.  

 

 

home two

 

Det har i både en och två av lägenheterna vi bott i saknats gardiner. Det har jag löst med att hänga upp mina finaste klänningar som provisoriska gardiner. Nästan finare än vanliga gardiner. 

 

 

Myrorna, frukostklubben och vimplar

vimpel02

 

När det saknas både gardinstång och gardiner (och man inte får borra hål i väggen för att sätta upp en gardinstång) har jag helt enkelt gjort egna vimplar som jag har tejpat upp vid fönstret. Just nu har vi gardiner överallt så nu hänger den helt malplacerad i köket. 

 

hem02

 

Oftast finns det ett gäng spikar i väggen (som det hänger fula tavlor på som man kan gömma under sängen). Om man inte har egna tavlor eller foton kan man hänga upp kläder istället. Eller så kan man göra som jag gjorde här, både och. 

 


Allt detta är ju väldigt små saker men det gör verkligen stor skillnad för mig. För att jag ska känna mig hemma i ett hem som jag bara lånar för ett litet tag. 

 Uppsättningar

I fredags kände jag att det var dags att göra någonting med mitt sorgliga hår. Det har i tre veckor i sträck vart uppsatt i en tunn, ledsam hästsvans. Det går ju bara inte. Jag tänkte ganska länge och kom fram till att jag helt enkelt måste bli bättre på att sätta upp håret på roliga sätt. Jag passar nämligen bäst i uppsatt hår eller i kort page och just nu känner jag inte för kort page. Mitt mål den kommande tiden är därför att hitta på och lära mig massor med roliga sätt att sätta upp håret på. Har ni några bra tips på sidor där det finns bra hårguider och hårinspo? 

 

UntitledUntitled

 


Jag är ju verkligen inget proffs än men snart så, snart kommer det bli finfint!